top of page

Alle indlæg


Tale for dyrene til akut demo efter TV2s dokumentar
Som bekendt er vi her i dag, fordi en ny dokumentar igen viser livet for grise i danske fabrikker. Det er langt fra den første dokumentar om de dyr, der produceres herhjemme. For mere end 10 år siden fik vi både Det Store Svinerige og Undercover på minkfarmene og flere gange siden har der floreret videoer indefra fabrikkerne. Det sidste års tid har Dyrenes Detektiv offentliggjort et hav af videoer fra Fødevarestyrelsens kontrolenhed. Videoer optaget af dyrlæger - med ekstreme
6 min læsning


Er det oksekød eller?
Der er så meget snak om oksekød, så her har jeg samlet lidt opskrifter til retter, hvor oksekødet er skiftet ud med en sundere plantebaseret version, som smager super godt. Opskrifterne vil give fornemmelsen af, at man ikke går glip af noget som helst, men tværtimod kan nyde sit måltid, som man altid har gjort. Det er altså de samme retter, men hvor én enkelt ingrediens er skiftet ud. Det er stadig det samme 'look' og de samme krydderier til at sikre den gode smag. Der er et
1 min læsning


Alle former for kød, æg og mælkeprodukt er en støtte til fabriksproduktionen af dyr - her er hvorfor
5 ubehagelige sandheder, der kan forandre, hvordan du ser på det at spise dyr Første gang, jeg rigtig så noget om menneskets behandling...
7 min læsning


Grisens afsnit i Arternes Podcast
Afsnit 8 af Arternes Podcast handler om grisen gennem hele produktionsfasen. Inden afsnittet skrev jeg (nogenlunde) denne her, da jeg...
8 min læsning


Ville du acceptere at leve i sult og frustration, hvis nogen sagde, at du havde det bedre end din nabo?
“Bedre dyrevelfærd” bruges som et salgsargument, og vi ser mærkninger, der lover forbrugerne “god velfærd”. Men hvad betyder det?...
4 min læsning


Når man klapper hunden, men spiser grisen
Når man holder af dyr, kan man så spise dem med god samvittighed? Nogen vil sige “ja, selvfølgelig” og andre vil sige klart nej. Men der...
3 min læsning


Et kig ind i hverdagen i produktionen af køer
Jeg har i et stykke tid fulgt med i en gruppe, der handler om malkekvæg. Det er ikke så tit, jeg kigger med, men forleden dukkede et...
5 min læsning


Jeg greb muligheden og besøgte en produktion
Jeg står tidligt op søndag morgen for at gøre mig klar. Jeg skal til Københavns Hovedbanegård for at blive kørt i bus til den meget...
7 min læsning


Når kærligheden ender med et gaskammer i en ung alder
Jeg vil gerne vedkende mig, at det her måske kan anses som et mere tarveligt blogindlæg. Så er det sagt. Udklip af artikel fra...
5 min læsning


Er dyr kloge? Fra delfinsprog til krager med værktøj - mange arter har tydeligvis intelligens
Spørgsmål om dyrenes intelligens er et fascinerende spørgsmål, der vækker nysgerrighed hos millioner af kæledyrsejere, dyreelskere,...
3 min læsning


40 millioner kroner i nyt banebrydende forskningscenter for dyr
Vores forståelse af dyrs følelser – og hvordan menneskelige handlinger, politikker og adfærd påvirker dem – vil blive revolutioneret...
3 min læsning


Landbrugets bidrag til dødelig resistens sker også på marken
Vi hører ofte om antibiotikaresistens. Vi skal passe på med brugen af antibiotika og hvilken slags, vi bruger. Det er landbruget, der...
5 min læsning


Love om dyrevelfærd gennem tiden - og hvad er dyrerettigheder?
Dyrevelfærd er et begreb, som bruges meget i debatter om dyr, men der ikke altid enighed om, hvad det dækker over. Det her indlæg...
8 min læsning


Kanin, hest, hund eller gris – helt ærligt: se nu dyrene for dem, de er
De sidste par uger har der kørt en debat om kaninkød, som et klimavenligt valg. Umut Sakaryas har blandt andet været ude og slå et slag...
2 min læsning


Så lidt som 20 sekunder kan gøre en forskel i din hverdag
Jeg har brugt natur, mindfulness og træning i compassion, og jeg kan med store bogstaver skrive under på, hvor effektivt det er....
3 min læsning


Betydningen af mishandling og vanrøgt passer ret fint med fabriksproduktion af dyr
Ord fortæller os rigtig meget, men i dagligdagen er det ikke altid, at vi tager dem så bogstaveligt, eller vi tænker ikke helt over, hvad...
3 min læsning


Hvorfor medfølelse faktisk er det nye sort - med en overvældende mængde af evidens
Medfølelse er lige så afgørende som den luft, vi indånder. Hvis der ikke var nogen medfølelse, hvor mange gode gerninger ville så være tabt?
9 min læsning


Grønne områder er godt for os, men hvilke grønne områder er bedst?
Vi ved godt, at 'grønne områder' er godt for os. Vi søger mod byens parker, og mod stranden og skoven, når vi kan. Men undersøgelser...
3 min læsning


Vi bliver mere naturbeskyttende og inspireret, når vi ser naturen som noget helligt
Andy Tix, Ph.D. i psykologi har givet lisel.dk tilladelse til at oversætte og dele denne artikel. Tre pointer: M ange mennesker oplever...
4 min læsning


Guleroden, som din mormor spiste, er sundere og smager bedre, end den du spiser, men ved du hvorfor?
Grøntsager er kritiske for vores helbred. Men meget tyder på, at flere frugter, grøntsager og korn, der dyrkes i dag, ikke er lige så...
8 min læsning
bottom of page