top of page

Er det oksekød eller?

  • Forfatters billede: Lisel Vad Olsson
    Lisel Vad Olsson
  • for 21 minutter siden
  • 1 min læsning

Der er så meget snak om oksekød, så her har jeg samlet lidt opskrifter til retter, hvor oksekødet er skiftet ud med en sundere plantebaseret version, som smager super godt.


Opskrifterne vil give fornemmelsen af, at man ikke går glip af noget som helst, men tværtimod kan nyde sit måltid, som man altid har gjort.


Det er altså de samme retter, men hvor én enkelt ingrediens er skiftet ud. Det er stadig det samme 'look' og de samme krydderier til at sikre den gode smag.


Der er et ret godt 'saying' om vegansk mad, som kommer her på engelsk:



"Anything you can do, I can do vegan"


Oveni kommer der flere og flere gode proteinrige produkter, der kan bruges - også økologiske, som ikke indeholder alt mulig, som ikke er godt for os. Alt det gør, at man ikke tænker over, at retten rent faktisk er plantebaseret.


Det er ikke mine opskrifter, så jeg deler bare linksene, og håber, at du, ligesom jeg, vil få glæde af dem :)



Spaghetti bolognese


Burgerbøffer til grillen


Bøf i lind strøm


Lasagne med granulat


Lasagne med plantefars


Millionbøf


Paprikagryde aka. mørbradgryde


Gullasch



Der er flere måder at lave ovenstående retter på, og når man leger lidt med det i køkkenet, kan det være man smager til på sin egen måde.


Det er bare at lege med det - og huske sin nysgerrighed :)



oksekød, mad, fødevarer, trine krebs, plantebaseret, vegansk, opskrifter, klima

bottom of page