top of page

Alle indlæg


Rettelser til et radioprogram, som gentog flere myter
Det var et populært program, som ville oplyse om og diskutere sundhed, klima og etik i forbindelse med en plantebaseret kost. Det her indlæg har før nævnt programmet ved navn og de personer, der udtalte sig, men det har jeg nu slettet, da det ikke er relevant for den viden, jeg herunder deler. Programmet i sig selv er godt, og der kommer rigtig mange gode pointer , men jeg er ked af, at der desværre også kommer rigtig mange yderst tvivlsomme udsagn. Dem vil jeg gerne gennemg
9 min læsning


Fra at banke smågrise til stolt planteæder - fra kødkost til plantebaseret
Steen, som er vokset op i vestjylland, sendte mig følgende om hans opvækst på et traditionelt landbrug - og hvordan han gik fra at spise...
8 min læsning


Succeshistorie om normalisering af plantebaseret mad
Generelt er 'nudging' anerkendt for at være en nem og billig måde til at påvirke vores adfærd og beslutninger i en sundere og mere...
3 min læsning


Jeg kan godt forstå ulveangsten, men betyder det, jeg vil af med ulven?
Der er i øjeblikket en stor debat om ulve, som jeg er sikker på ikke er nogen nyhed for jer, der også følger lidt med her. Jeg kan godt...
2 min læsning


Pelsejende, baconelskende mig
Overalt omkring os er ting altid i forandring. Intet forbliver altid det samme, og det er sådan set en god ting. Det er en god ting, at...
3 min læsning


Høns og kyllinger - undgå velfærdsfælden
Det er noget rod at falde i velfærdsfælden. Men man skal virkelig være vågen for at undgå den. Der er meget, man skal være opmærksom på -...
5 min læsning


Køer - undgå velfærdsfælden
Det er noget rod at falde i velfærdsfælden. Men man skal virkelig være vågen for at undgå den. Der er meget, man skal være opmærksom på -...
6 min læsning


Grise - undgå velfærdsfælden
Det er noget rod at falde i velfærdsfælden. Men man skal virkelig være vågen for at undgå den. Der er meget, man skal være opmærksom på -...
9 min læsning


Vi ser kun toppen af isbjerget, når vi ser vores mad
Det fylder vores landskaber, vores butikker, vores tanker og vores økonomi. Vi spiser flere gange om dagen, og nogle mennesker tænker...
4 min læsning


Hvis det at dræbe og spise dyr er så naturligt for os, hvorfor har vi så diskuteret det i tusindvis af år?
Mennesker har en form for historier og forskellige argumentationer for og imod spisning af dyr. Det er dog ikke noget nyt. Man kan finde...
5 min læsning


Er dyrevelfærden værre eller bedre i andre lande?
Når der diskuteres dyrevelfærd med Landbrug & Fødevarer og ministeren på området, så hører man ofte de samme argumenter igen og igen. En...
3 min læsning


Sammenligner heksejagt med at blive konfronteret med virkeligheden
Producenterne af dyr kører en fortælling om, at det er synd for dem. At vi er en hel masse, som er ude efter dem, og ønsker at kaste...
4 min læsning


Overvældende evidens for naturens betydning - også selvom det i form af potteplanter eller billeder
Jeg kan virkelig mærke det tydeligt, hvis ikke jeg kommer ud i naturen, hvor jeg bor. Jeg er så heldig at bo ved havet og grønne områder,...
3 min læsning


Kyllingers komplekse sociale og følelsesmæssige liv
Marc Bekoff, Ph.D., har givet tilladelse til oversætte og dele følgende artikel. Artiklen er tidligere blevet publiceret af Psychology...
4 min læsning


Skal vi hjælpe eller ej?
Hvor meget skal vi hjælpe vilde dyr, når de lider? Er vi tilskuere, som skal lade dem leve frit selv med alt, hvad det indebærer, fordi...
8 min læsning


Nye anbefalinger fremhæver forarbejdede fødevarer for sundhed og planeten
The Planetary Health Diet fra EAT Lancet fremmer en kost med flere plantebaserede (uforarbejdede) fødevarer for at gavne både sundhed og...
6 min læsning


Du betyder noget, og det kan ikke være anderledes
Der er i nogle kredse et fokus på, at den eneste forandring, som virkelig tæller, er den strukturelle og politiske forandring....
4 min læsning


Plant Mate Sunbean mætter mere end kød, og har samme proteinsammensætning
Forskningsprojektet NekstPro har både i laboratoriet, i produktionen og i køkkenet banet vejen for plantekød, som proteinmæssigt og i...
4 min læsning


Vi genkender angst, når vi ser det
En angst ko i kø til boltpistolen på Aarhus slagtehus Vi kan godt genkende angst, når vi ser det. Der er noget helt universelt i os og de...
1 min læsning


Kategorierne er ikke en biologisk virkelighed
Da det handlede om mink i P1 debat i sidste uge, blev det virkelig tydeliggjort, hvor voldsom en forskelsbehandling vi udsætter dyr for....
2 min læsning
bottom of page