top of page

Alle indlæg


At skære ind til benet
I diskussion om ‘at spise dyr/ikke at spise dyr’ kommer man ofte hurtigt ud i snakke om, at det har vi altid gjort, det er naturligt, dyr...
2 min læsning


Er komælk helt uproblematisk?
Det kan hurtigt lyde som om, at komælk er helt uproblematisk, når man læser, hvordan medier vinkler artikler, og fortæller om forskning i...
2 min læsning


IPBES fremhæver vigtigheden af indre forandring i ny rapport
Man kan måske ofte forestille sig, at alle de der rapporter om natur og klima er sådan nogle kedelige tørre nogen, som bare fortæller om...
4 min læsning


Vi elsker hunde, fordi de er noget særligt
Vi elsker hunde!!! Vi mennesker har uden tvivl udviklet os sammen med hunden, som i dag på mange måder forstår os. Vi kan bruge dem på...
3 min læsning


Forskere kaldte Jorden en levende 'superorganisme' i 1988
I 1988 bliver en bog udgivet, som hedder ‘Biodiversity’. Den er skrevet af forskere inde for forskellige naturvidenskabelige grene. ...
2 min læsning


Min nye bog
Det meste af det her år har handlet om at få skrevet denne her bog godt nok til at ville udgive den. Jeg har arbejdet hårdt for at gøre...
2 min læsning


De vil gerne have dig til at tro, det er en succes
Dem, der producerer dyr på fabrikker, vil gerne have dig til at tro, at det er en succes - en god fantastisk bedrift - at de har fået...
3 min læsning


End the Cage Age initiativet - en historisk mulighed
I 2018 blev der startet en historisk underskriftindsamling i EU under European Citizens Initiative (ECI), som stort set svarer til det...
5 min læsning


Vi må kalde tingene, hvad de er
Vi kan ikke tale om produktionen af dyr som en del af landbruget. Produktionerne har intet at gøre med at ‘dyrke jorden’. Producenter af...
2 min læsning


Da hønen 007 blev ved at snyde forskerne
I Danmark producerer vi over 100 millioner fjerkræ om året. Det er helt enormt antal, som oftest lever korte liv sammen med tusindvis af...
5 min læsning


Uden følelser ville der slet ikke være noget liv - fra Darwin til i dag
Når vi taler om dyr, så taler vi ofte om en art af gangen. Fx når vi diskuterer landbrug og de specifikke udfordringer, der er, for hver...
5 min læsning


Jo, køerne kan sagtens undværes, hvis vi vil have et grønt landbrug
Dette indlæg er redigeret til Dagbladet Informations version , som blev udgivet d. 19. september '24. Trine Krebs er i sin gode ret til...
5 min læsning


Lægers kommentarer til debatindlæg om plantebaseret kost
Der var ikke udbredt glæde hos lægernes Ugeskrift, da de delte et debatindlæg vedrørende plantebaseret kost og lægen Doktor Hindhede,...
5 min læsning


Ny ambitiøs grøn aftale fra EU, men lobbyerne taler med to tunger
Der bruges enorme beløb på lobbyisme i EU, mens L&F gør det værre for landmændene og vores fælles natur. Men nu er der nye toner fra EU....
6 min læsning


Manden bag 'Hvis grise kunne tale'
I filmen ‘Hvis grisene kunne tale’ får vi at høre, hvad grisene selv siger, og oplever i forskellige produktioner. I morgen, onsdag d....
4 min læsning


Men, hvis de bare har det godt, og har levet gode liv
Diskussionen om dyrevelfærd er vigtig. Det er der slet ikke nogle tvivl om. Men kunne vi udvide diskussionen og tale om hele præmissen...
5 min læsning


Mættende, saftig bøf med sorte bønner
Denne her bøf er perfekt til burger, men lige så lækker til brun sovs og kartofler Jeg fandt for nogle år siden en opskrift på en bøf...
2 min læsning


Produktionen af dyr er steget med 85 procent de sidste 10 år. Hvordan vender vi den udvikling?
Her forleden var jeg til en god middag med gode mennesker, som har plantemad og dyrerettigheder som interesse. Det var en aften, som gav...
4 min læsning


Kunne der være et bredere syn på low-carb og andre kostformer?
Vi kan vælge, og vi kan lade os forføre af, diverse forskellige diæter, som lover både det ene og det andet i forhold til sundhed og...
4 min læsning


Indviklet, men ikke umuligt, at ændre det 'normale'
Der er skabt en normalisering af vores fødevarevaner og landbrug, som er værd at se nærmere på. Vores fødevarer er nemlig viklet ind i...
6 min læsning
bottom of page